Jídelníček

STRAVOVÁNÍ

Školní jídelna je v provozu pro výdej obědů od 12:15 do 14:15 hod..

Kupování a odhlašování stravenek je výhradně záležitostí rodičů nebo zákonných zástupců žáků. Pro odhlašování obědů je zřízen email: odhlasky@primaskola.cz. Obědy se odhlašují do 10:00 hod. předchozího dne.

Podle zákona 561/2004 Sb., § 119 nárok na školní stravování mají pouze žáci v době jejich pobytu ve škole. Za pobyt ve škole se považuje rovněž první den neplánované nepřítomnosti dítěte ve škole (nemoc, úraz). V tento den může odebrat oběd pouze do jídlonosičů, vždy před výdejem a to od 12.00 – 12.15 hodin.  Tento postup je nařízen vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování. Další dny se již nejedná o školní stravování (§122 odst.2 Zákona č.561/2004Sb.) a žák již nemá nárok na stravování se zvýhodněným finančním normativem na jídlo. Za neodhlášené obědy bude v tyto dny účtována plná cena.

Příprava obědů  do jídlonosičů probíhá  vždy před výdejem, a to od 12.00 – 12.15 hodin.

Jídlonosič nebo krabičku s „domácím“ obědem  oboje přehledně označené jménem a třídou žáka je třeba předat  ráno při příchodu do školy dozoru u vchodu.  

Vnitřní řád školní jídelny.od 1.9.2017 (2)

Za jídelníčkem najdete informativní přehled o časech obědů jednotlivých tříd  a seznam alergenů


   JÍDELNÍČEK  KVĚTEN 2025

2. 5. 

RAJSKÁ POLÉVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI       1, 9

ŠPÍZ Z KUŘECÍHO MASA S BRAMBOROVOU KAŠÍ, ZELENINA       7  

5. 5.

SAVOJSKÁ BRAMBORAČKA        0

PEČENÉ KUŘECÍ STEHNO S BYLINKOVOU PŘÍRODNÍ OMÁČKOU, RÝŽE PARBOILED       0

6. 5.

HOVĚZÍ VÝVAR SE ZELENINOU       1, 9

ŠPAGETY S RUKOLOVÝM PESTEM, ČESNEKEM, SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVOVÝM OLEJEM, SYPANÉ PARMAZÁNEM       1, 7    

  7. 5.

 HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU         7

HOLANDSKÝ ŘÍZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ A ZELENINOVÝM SALÁTEM        1, 3, 7

 

———————————————————————————-

12. 5. – 16. 5. pouze pro nultý ročník

12. 5.

KRUPICOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU    1, 9

BRAMBOROVÝ GULÁŠ ZDOBENÝ KLÍČKY Z HRACHU A ČOČKY, CHLÉB  1                                                                                                                               

13. 5.

SLEPIČÍ VÝVAR S POHANKOU    9

KUŘE NA PAPRICE S HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY   1, 3, 7                                                                                             

14. 5.

FAZOLAČKA   0

PŘÍRODNÍ ŘÍZEK Z KUŘECÍHO PRSA S BRAMBOROVOU KAŠÍ A ZELENINOU    7

15. 5.

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA S TARHOŇOU   1, 7

ZNOJEMSKÁ OMÁČKA S VEPŘOVÝM MASEM A RÝŽÍ PARBOILED    1, 10                                                                                                                    

16. 5.

ZELENINOVÝ VÝVAR S VAJEČNOU ZAVÁŘKOU    1, 3, 9

RAJSKÁ OMÁČKA S KULIČKAMI Z ČERVENÉ ŘEPY A CIZRNY, SE SEMOLINOVANÝMI TĚSTOVINAMI    1, 3

—————————————————————————-

19. 5.

KMÍNOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU    9

ŠKUBÁNKY S MÁKEM A OPÉKANOU STROUHANKOU NA MÁSLE, OVOCE    1, 3, 7

20. 5.

BORŠČ Z ČERVENÉ ŘEPY   7, 9  

ITALSKÉ RAGÚ S KUŘECÍM MASEM A ZELENINOU, TĚSTOVINY    1, 3, 7                                                                                                           

21. 5.

HRSTKOVÁ POLÉVKA S LIBEČKEM    0                                                                                                                                

BROKOLICOVO-SÝROVÉ KARBANÁTKY, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY, OVOCNÝ KOMPOT  1, 3, 7 

22. 5.

ČESNEČKA S BRAMBOREM    0

RYBÍ BAR: PEČENÝ HEJK NA MÁSLE, TUŇÁK, PEČENÁ ZELENINA, CITRÓNOVÝ A ĎÁBELSKÝ DIP, TĚSTOVINY, BAGETA, ČERSTVÁ ZELENINA    1, 3, 4, 7                  

23. 5.

FRANKFURTSKÁ    1

ČÍNA S VEPŘOVÝM MASEM A RÝŽÍ BASMATI    6     

——————————————————————————                                             

26. 5.

BROKOLICOVÁ POLÉVKA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM   7                                                                                

SEKANÁ Z VEPŘOVÉHO A HOVĚZÍHO MASA S OLIVAMI A SUŠENÝMI RAJČATY, ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY S MÁSLEM, ZELENINA    3, 7

 27. 5.

GULÁŠOVÁ POLÉVKA    1

KRÉMOVÁ HŘÍBKOVÁ OMÁČKA S HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY A VOLSKÝM OKEM    1, 3, 7

28. 5.

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S MRKVÍ    0

SAMOOBSLUŽNÝ BAR: TACOS S VEPŘOVÝM TRHANÝM MASEM, PEČENÝM ANANASEM, LEDOVÝM SALÁTEM, JARNÍ CIBULKOU, RAJČATY A CIBULOVÝM DIPEM    7

29. 5.

HRACHOVKA    0

LOKŠE S TVAROHEM A ŠVESTKOVÝMI POVIDLY, OVOCE    1, 3, 7        

30. 5.

KULAJDA    1, 3, 7

OBALOVANÝ HEJK PEČENÝ V TROUBĚ, BRAMBORY    1, 3, 4, 7

                                                                                                                                                    

 


                                                                                                                                  

                                                                                                                                               

 NÁSTUPY DO JÍDELNY    (časy jsou orientační)

Pondělí

11:45         0. třída

12:15        6. – 9. třída (pokračuje výuka)

12:55        1. třída

13:10        2. třída

13:20       4. třída 

13:30        5. třída

13:40        3. třída

 

Úterý

11:45         0. třída

12:15        6. – 9. třída (pokračuje výuka)

12:45        ½ 2. třídy  +  1. třída 

13:05        ½ 2. třídy  + 4. třída

13:25        5. třída 

13:35        3. třída 

 

Středa

11:45         0. třída

12:15        6. – 9. třída (pokračuje výuka)

12:45        ½  2. třídy 

13:05      1.třída +   ½  2. třídy

 13:25        5.třída

13:35        4. třída 

13:45        3. třída 

 

Čtvrtek  

11:45         0. třída

12:15        1. třída 

13:05       2. třída 

13:10        4. třída 

13:25        5. třída 

13:25        3. třída

13:50       6. – 9. třída

 

Pátek

11:45         0. třída

12:15        8. – 9. třída (pokračuje výuka)

12:35        1. třída 

12:50      ½  3. třídy + 2. třída

13:05      ½  6. třídy

13:10      ½  3. třídy + 4. třída

13:35       5. třída 

13:55      ½  6. třídy + 7.třída

 


LÁTKY NEBO PRODUKTY VYVOLÁVAJÍCÍ  ALERGIE NEBO NESNÁŠENLIVOST

(dané nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011

1.Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

kromě: a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy ( 1 );

                 b) maltodextrinů na bázi pšenice ( 1 );

                 c) glukózových sirupů na bázi ječmene;

                d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

2. Korýši a výrobky nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

kromě: a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;

                 b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich

kromě: a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku ( 1 );

                b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu,

                      přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;

                 c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;

                 d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

kromě: a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;

                b) laktitolu

8. Skořápkové plody

                   mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy

                  (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia

                   excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich kromě:

                    ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany

                     v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky

                     určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich. .