Jídelníček
STRAVOVÁNÍ
Kupování a odhlašování stravenek je výhradně záležitostí rodičů nebo zákonných zástupců žáků. Pro odhlašování obědů je zřízen email: odhlasky@primaskola.cz. Obědy se odhlašují do 10:00 hod. předchozího dne.
Podle zákona 561/2004 Sb., § 119 nárok na školní stravování mají pouze žáci v době jejich pobytu ve škole. Za pobyt ve škole se považuje rovněž první den neplánované nepřítomnosti dítěte ve škole (nemoc, úraz). V tento den může odebrat oběd pouze do jídlonosičů, vždy před výdejem a to od 12.00 – 12.15 hodin. Tento postup je nařízen vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování. Další dny se již nejedná o školní stravování (§122 odst.2 Zákona č.561/2004Sb.) a žák již nemá nárok na stravování se zvýhodněným finančním normativem na jídlo. Za neodhlášené obědy bude v tyto dny účtována plná cena.
Příprava obědů do jídlonosičů probíhá vždy před výdejem, a to od 12.00 – 12.15 hodin.
Jídlonosič nebo krabičku s „domácím“ obědem oboje přehledně označené jménem a třídou žáka je třeba předat ráno při příchodu do školy dozoru u vchodu.
Vnitřní řád školní jídelny.od 1.9.2017 (2)
Za jídelníčkem najdete informativní přehled o časech obědů jednotlivých tříd a seznam alergenů
JÍDELNÍČEK KVĚTEN 2025
2. 5.
RAJSKÁ POLÉVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI 1, 9
ŠPÍZ Z KUŘECÍHO MASA S BRAMBOROVOU KAŠÍ, ZELENINA 7
5. 5.
SAVOJSKÁ BRAMBORAČKA 0
PEČENÉ KUŘECÍ STEHNO S BYLINKOVOU PŘÍRODNÍ OMÁČKOU, RÝŽE PARBOILED 0
6. 5.
HOVĚZÍ VÝVAR SE ZELENINOU 1, 9
ŠPAGETY S RUKOLOVÝM PESTEM, ČESNEKEM, SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVOVÝM OLEJEM, SYPANÉ PARMAZÁNEM 1, 7
7. 5.
HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU 7
HOLANDSKÝ ŘÍZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ A ZELENINOVÝM SALÁTEM 1, 3, 7
———————————————————————————-
12. 5. – 16. 5. pouze pro nultý ročník
12. 5.
KRUPICOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU 1, 9
BRAMBOROVÝ GULÁŠ ZDOBENÝ KLÍČKY Z HRACHU A ČOČKY, CHLÉB 1
13. 5.
SLEPIČÍ VÝVAR S POHANKOU 9
KUŘE NA PAPRICE S HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY 1, 3, 7
14. 5.
FAZOLAČKA 0
PŘÍRODNÍ ŘÍZEK Z KUŘECÍHO PRSA S BRAMBOROVOU KAŠÍ A ZELENINOU 7
15. 5.
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA S TARHOŇOU 1, 7
ZNOJEMSKÁ OMÁČKA S VEPŘOVÝM MASEM A RÝŽÍ PARBOILED 1, 10
16. 5.
ZELENINOVÝ VÝVAR S VAJEČNOU ZAVÁŘKOU 1, 3, 9
RAJSKÁ OMÁČKA S KULIČKAMI Z ČERVENÉ ŘEPY A CIZRNY, SE SEMOLINOVANÝMI TĚSTOVINAMI 1, 3
—————————————————————————-
19. 5.
KMÍNOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU 9
ŠKUBÁNKY S MÁKEM A OPÉKANOU STROUHANKOU NA MÁSLE, OVOCE 1, 3, 7
20. 5.
BORŠČ Z ČERVENÉ ŘEPY 7, 9
ITALSKÉ RAGÚ S KUŘECÍM MASEM A ZELENINOU, TĚSTOVINY 1, 3, 7
21. 5.
HRSTKOVÁ POLÉVKA S LIBEČKEM 0
BROKOLICOVO-SÝROVÉ KARBANÁTKY, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY, OVOCNÝ KOMPOT 1, 3, 7
22. 5.
ČESNEČKA S BRAMBOREM 0
RYBÍ BAR: PEČENÝ HEJK NA MÁSLE, TUŇÁK, PEČENÁ ZELENINA, CITRÓNOVÝ A ĎÁBELSKÝ DIP, TĚSTOVINY, BAGETA, ČERSTVÁ ZELENINA 1, 3, 4, 7
23. 5.
FRANKFURTSKÁ 1
ČÍNA S VEPŘOVÝM MASEM A RÝŽÍ BASMATI 6
——————————————————————————
26. 5.
BROKOLICOVÁ POLÉVKA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM 7
SEKANÁ Z VEPŘOVÉHO A HOVĚZÍHO MASA S OLIVAMI A SUŠENÝMI RAJČATY, ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY S MÁSLEM, ZELENINA 3, 7
27. 5.
GULÁŠOVÁ POLÉVKA 1
KRÉMOVÁ HŘÍBKOVÁ OMÁČKA S HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY A VOLSKÝM OKEM 1, 3, 7
28. 5.
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S MRKVÍ 0
SAMOOBSLUŽNÝ BAR: TACOS S VEPŘOVÝM TRHANÝM MASEM, PEČENÝM ANANASEM, LEDOVÝM SALÁTEM, JARNÍ CIBULKOU, RAJČATY A CIBULOVÝM DIPEM 7
29. 5.
HRACHOVKA 0
LOKŠE S TVAROHEM A ŠVESTKOVÝMI POVIDLY, OVOCE 1, 3, 7
30. 5.
KULAJDA 1, 3, 7
OBALOVANÝ HEJK PEČENÝ V TROUBĚ, BRAMBORY 1, 3, 4, 7
NÁSTUPY DO JÍDELNY (časy jsou orientační)
Pondělí
11:45 0. třída
12:15 6. – 9. třída (pokračuje výuka)
12:55 1. třída
13:10 2. třída
13:20 4. třída
13:30 5. třída
13:40 3. třída
Úterý
11:45 0. třída
12:15 6. – 9. třída (pokračuje výuka)
12:45 ½ 2. třídy + 1. třída
13:05 ½ 2. třídy + 4. třída
13:25 5. třída
13:35 3. třída
Středa
11:45 0. třída
12:15 6. – 9. třída (pokračuje výuka)
12:45 ½ 2. třídy
13:05 1.třída + ½ 2. třídy
13:25 5.třída
13:35 4. třída
13:45 3. třída
Čtvrtek
11:45 0. třída
12:15 1. třída
13:05 2. třída
13:10 4. třída
13:25 5. třída
13:25 3. třída
13:50 6. – 9. třída
Pátek
11:45 0. třída
12:15 8. – 9. třída (pokračuje výuka)
12:35 1. třída
12:50 ½ 3. třídy + 2. třída
13:05 ½ 6. třídy
13:10 ½ 3. třídy + 4. třída
13:35 5. třída
13:55 ½ 6. třídy + 7.třída
LÁTKY NEBO PRODUKTY VYVOLÁVAJÍCÍ ALERGIE NEBO NESNÁŠENLIVOST
(dané nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011
1.Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
kromě: a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy ( 1 );
b) maltodextrinů na bázi pšenice ( 1 );
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
2. Korýši a výrobky nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
kromě: a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
kromě: a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku ( 1 );
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu,
přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
kromě: a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu
8. Skořápkové plody
mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy
(Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia
excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich kromě:
ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky
určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich. .